Baked Donuts & Vanilla Glaze

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Ingredients for the donuts:

  • 120g flour
  • 1/2cc baking powder
  • 1/2cc baking soda
  • 1/4cc salt
  • 125ml sour cream
  • 112g sugar + for coating the donuts
  • 60ml vegetable oil
  • 1/2cc vanilla paste
  • 1 large egg

Preparation:

  1. Preheat the oven to 180° C. Prepare a donuts pan by greasing it with non-stick spray or vegetable oil.
  2. In a bowl. whisk together the flour, baking powder, baking soda and salt. Set the dry ingredients aside.
  3. In a large bowl, whisk together the sour cream, granulated sugar, vegetable oil, vanilla paste and the egg.
  4. Switch to a spatula and gently stir in the dry ingredients.
  5. Fill a pastry bag (without a tip) with the batter and pipe it evenly among the prepared donuts pan. The batter should reach about half way up the inside of each donut pan.
  6. Bake the donuts for 12-14 minutes until the top edges begin to turn golden brown.
  7. Let the donuts cool for about 5 minutes before tossing them in the extra granulated sugar.

Kitschcakes tip:
To cover the donut with glaze, watch the donuts glaze recipe.

Ingredients for the vanilla glaze:

  • 51/3 cups (600 g) confectioner’s sugar
  • 1 stick (112 g) unsalted butter, melted
  • 3 tablespoons (42 g) whole milk
  • ¼ cup plus 2 tablespoons (72 g) water
  • 1 vanilla bean, split and seeded (optional)
  • ½ teaspoon (2 g) fine sea salt
  • 2 teaspoons (10 g) vanilla extract

Preparation:

  1. Sift the confectioner’s sugar into a large bowl. Add the remaining the ingredients and whisk by hand (or using a stand mixer, fitted with the paddle attachment) until smooth.
  2. Cover with plastic wrap and set aside at room temperature until ready to use.

Kitschcakes tip:
To make a thicker glaze, slowly add confectioner’s sugar to desired consistency.

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Donuts au four et glaçage

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Ingrédients pour les donuts au four:

  • 120g farine
  • 1/2cc poudre à lever
  • 1/2cc bicarbonate de soude
  • 1/4cc sel
  • 125ml crème acidulée
  • 112g sucre + pour couvrir les donuts
  • 60ml huile végétale
  • 1/2cc pâte de vanille
  • 1 oeuf

Préparation:

  1. Préchauffer le four à 180° C. Graisser le moule à donuts avec un peu d’huile végétale ou un spray pour la cuisson.
  2. Dans un bol, mélanger ensemble la farine, la poudre à lever, le bicarbonate de soude et le sel.
  3. Dans un grand bol, mélanger la crème acidulée, le sucre, l’huile végétale, la pâte de vanille et l’oeuf avec un fouet.
  4. À l’aide d’une spatule, incorporer les éléments secs aux éléments mouillés.
  5. Remplir une poche à douille avec la pâte obtenue et verser le mélange dans le moule à donuts. Attention à ne remplir chaque cavité que jusqu’à la moitié, car cela va monter lors de la cuisson.
  6. Cuire les donuts pendant environ 12-14 minutes à 180° C, jusqu’à ce que les bords supérieurs deviennent légèrement brun clair.
  7. Une fois sortis du four, attendre environ 5 minutes avant de les saupoudrer de sucre.

Astuce de Miss Kitsch:
Pour les couvrir de glaçage, regardez la recette de glaçage pour donuts.

Ingrédients pour le glaçage à la vanille:

  • 600g Sucre glace
  • 112g Beurre fondu
  • 42g Lait entier
  • 72g Eau
  • 1 gousse de vanille, fendue et ensemencée (facultatif)
  • 2g Sel
  • 10g Pâte de vanille

Préparation:

  1. Tamiser le sucre glace dans un grand bol. Ajouter le reste des ingrédients et fouetter à la main (ou en utilisant un batteur électrique, équipé du fouet) jusqu’à obtenir une consistance lisse.
  2. Couvrir d’une pellicule plastique et réserver à température ambiante jusqu’au moment de servir.

Astuce de Miss Kitsch:
Pour faire un glaçage épais, ajouter doucement un peu de sucre glace jusqu’à obtenir la consistance désirée.

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Donuts & Vanille Glasur

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Zutaten (Donuts):

  • 120 g Mehl
  • 1/2 TL Backpulver
  • 1/2 TL Natron
  • 1/4 TL Salz
  • 125 ml Sauer Rahm
  • 112 g Zucker + für die Beschichtung der Donuts
  • 60 ml Pflanzenöl
  • 1/2 TL Vanillepaste
  • 1 grosses Ei

Zubereitung:

  1. Heizen Sie den Backofen auf 180 °C. Bereiten Sie eine Donut-Pfanne mit Antihaft-Spray oder Pflanzenöl.
  2. In einer Schüssel mischen Sie Mehl, Backpulver, Natron und Salz zusammen. Stellen Sie die trockenen Zutaten beiseite.
  3. In einer grossen Schüssel mischen Sie sauren Rahm, Kristallzucker, Pflanzenöl , Vanille-Paste und das Ei zusammen.
  4. Wechseln Sie nun zu einer Spachtel und rühren vorsichtig die trockenen Zutaten hinein.
  5. Füllen Sie einen Spritzbeutel (ohne « Spitz ») mit dem Teig und giessen Mischung es gleichmässig in die vorbereitete Donut-Pfanne. Die Teigmasse sollte jeweils etwa die hälfte der Donutform füllen.
  6. Ab in den Ofen! Backen Sie nun die Donuts für 12-14 Minuten bis die oberen Kanten eine goldbraune Färbung zu erhalten.
  7. Lassen Sie die Donuts für ungefähr 5 Minuten abkühlen, bevor Sie diese zusätzlich mit Kristallzucker dekorieren.

Kitschcakes Tipp:
Um die Donuts mit Glasur zu decken, schauen Sie in unser  Donuts Glasur Rezept.

Zutaten (Vanille Glasur):

  • 600 g Puderzucker
  • 112 g Ungesalzene, geschmolzene Butter
  • 42 g Vollmilch
  • 72 g Wasser
  • 1 Vanilleschote
  • 2 g Salz
  • 10 g Vanillepaste

Zubereitung:

  1. Sieben Sie das Puderzucker in eine grosse Schüssel. Fügen Sie die restlichen Zutaten hinzu und mischen Sie diese mit dem Schneebesen (oder mit einem Stand-Mixer, welcher mit dem Paddelzubehör ausgestattet ist), bis die Konsistenz glatt ist.
  2. Mit Plastikfolie abdecken und bei Raumtemperatur (gebrauchsfertig) beiseite legen.

Kitschcakes Tipp:
Um eine dickere Glasur machen, langsam Puderzucker in den gewünschten Konsistenz.

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